Έρχονται καθίσματα κατά της ορθοστασίας στην εργασία

Αδάμος Αδάμου /Insider

Άρχισε ήδη ο κοινωνικός διάλογος για τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για το θέμα της παρατεταμένης ορθοστασίας εργαζομένων.

Οι προτάσεις χαίρουν και της άτυπης έγκρισης της Κυβέρνησης, καθώς μόλις προχθές ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου υποστήριξε πως αυτές  κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση.

Οι δύο προτάσεις νόμου συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να δηλώνουν τα στήριξη τους επί της αρχής. Οι προτεινόμενες αλλαγές συζητήθηκαν ήδη σε συνεδρίαση του Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας, χωρίς να εκφράζονται διαφωνίες επί της αρχής. Κάποιες παρατηρήσεις υπήρξαν όμως ως προ το λεκτικό των προτάσεων, οι οποίες πριν επανέλθουν στην Βουλή θα συζητηθούν και στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα.

Όλα δείχνουν, πάντως, πως με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής μετά το καλοκαίρι δεν θα παρατηρηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα για προώθηση τους ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση και εφαρμογή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εργασίας τη Δευτέρα ανέφερε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Κουκουμά πως η αντιμετώπιση της αδιάκοπης και παρατεταμένης ορθοστασίας είναι πάρα πολύ σημαντική, όπως εξάλλου προνοεί η σχετική σύσταση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO).