Έρχεται η Ξενοδοχειακή Ακαδημία Τροόδους

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Μεσόγειος σε συνεργασία με το Δίκτυο Τροόδους φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα κορυφαίο, καινοτόμο, φοιτητοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα στην περιοχή του Τροόδους, με έντονη εστίαση στην καινοτομία, τη διδασκαλία, την έρευνα και την προσφορά στην κοινωνία.

Ως ένα ολοκληρωμένο ιδιωτικό ίδρυμα εκπαίδευσης αφιερωμένο στη δημιουργία και τη διάδοση της γνώσης, στόχος σύμφωνα με πληροφορίες του Insider είναι να ενδυναμώσουν φοιτητές από διαφορετικά υπόβαθρα παρέχοντας ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές εμπειρίες, από το επαγγελματικό και το προπτυχιακό έως το διδακτορικό επίπεδο, εντός και εκτός της τάξης.

Μάλιστα, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα δώσουν το δικαίωμα στα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για επαγγελματική ή/και ακαδημαϊκή εκπαίδευση και την ευκαιρία σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις να αντλήσουν εκπαιδευμένο προσωπικό από τους φοιτητές και τους απόφοιτους τους, συμβάλλοντας ενεργά στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή ολόκληρης της περιφέρειας Τροόδους

Η «Ξενοδοχειακή Ακαδημία Τροόδους» είναι το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του ευρύτερου έργου εκπαιδευτικής ανάπτυξης στην περιφέρεια Τροόδους .

 Η ίδρυση της Ακαδημίας έχει στόχο:

– Να καλύψει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επιχειρήσεων στην περιφέρεια Τροόδους με νέους εκπαιδευμένους επαγγελματίες του κλάδου

-Να προσφέρει δικαίωμα στην εκπαίδευση και κατάρτιση σε υφιστάμενους επαγγελματίες του κλάδου

-Να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις της περιοχής σε θέματα λειτουργίας, αναβάθμισης και ανάπτυξης, ποιότητας υπηρεσιών, παραγωγικότητας και απόδοσης.

– Να αναλαμβάνει συμβάσεις διαχειρίσεις (management) ξενοδοχειακών και επισιτιστικών επιχειρήσεων

-Να συμβάλει ευρύτερα στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στο Τρόοδος

-Η Ακαδημία έχει εξασφαλίσει όλες τις άδειες (ΚΕΚ / ΔΕΚ / ΚΑΕΠ) από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ)

Η διεύθυνση της Ακαδημίας θα βρίσκεται στις Πάνω Πλάτρες και η εκπαίδευση θα γίνεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις στις κοινότητες: Κάτω και Πάνω Πλατρών, στον Πεδούλα και στη Γαλάτα.

Τα μονοεπιχειρησιακά προγράμματα κατάρτισης θα μπορούν να υλοποιούνται σε κατάλληλους χώρους της ίδιας της επιχείρησης

Το Μεσόγειος είναι συνδεδεμένο με τα κορυφαία πανεπιστήμια ξενοδοχειακών σπουδών Les Roches και Glion του Εκπαιδευτικού Οργανισμού SOMMET της Ελβετίας. Όλα τα ξενοδοχειακά προγράμματα (όλων των επιπέδων) υλοποιούνται στη βάση του Ελβετικού μοντέλου σπουδών και θα ροσφέρονται διαδρομές σπουδών που καταλήγουν σε πτυχίο των Ελβετικών πανεπιστημίων

Θα υπάρχει επαγγελματική Πιστοποίηση (Πρότυπα Επαγγελματικά Προσόντα ΑνΑΔ – ΠΕΠ) και υποτροφίες «Σπουδάζω και Εργάζομαι» στα ακόλουθα επαγγέλματα:

-Τραπεζοκόμος

-Μπάρμαν

-Καμαριέρα

-Ρεσέψιονιστ

-Βοηθός Μάγειρας

-Βοηθός Ζαχαροπλάστης

Θα είναι μονοετούς διάρκειας (τα πρώτα προγράμματα ξεκινούν από Φεβρουάριο 2022 μέχρι Ιανουάριο 2023) σε συνεργασία με συμβαλλόμενες ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις Τροόδους .

Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ προτεραιότητα θα δίδεται σε κατοίκους της περιφέρειας Τροόδους.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται τις τρεις ημέρες την εβδομάδα δύο καθημερινές που θα είναι τα OFFs του εκπαιδευόμενου και μία επιπλέον καθημερινή από 08:00 π.μ. μέχρι 01:00 μ.μ. (ή σε κάποιες περιπτώσεις από 02:00 μ.μ. μέχρι 07:00 μ.μ.) και θα υπάρχει πενθήμερη πρακτική άσκηση στον εργοδότη που προσφέρει την υποτροφία

Υποτροφίες «Σπουδάζω και Εργάζομαι»

Οι υποτροφίες προσφέρεται από τους εργοδότες και περιλαμβάνουν:

-Δίδακτρα €3,600 (μηνιαίες δόσεις των €300 Χ 12 μήνες)

-Μηνιαίο Επίδομα (καθαρός μισθός μείον η μηνιαία δόση διδάκτρων)

-Διαμονή σε διαμερίσματα/κατοικίες των εργοδοτών

– Διατροφή κατά τη διάρκεια των ωρών πρακτικής άσκησης στις επιχειρήσεις των εργοδοτών u Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη (ΓΕΣΥ)

Το πιλοτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας θα ξεκινήσει στις Πάνω Πλάτρες τον Φεβρουάριο 2022 σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Forest Park το οποίο διαθέτει πιστοποίηση ΔΕΚ από την ΑνΑΔ.  Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα βασιστεί στο Ελβετικό μοντέλο εκπαίδευσης σε ορεινά ξενοδοχεία και θέρετρα.

Το ίδιο πρόγραμμα στόχος είναι να υλοποιηθεί και στις άλλες περιοχές του Τροόδους, όπως: Σολιά, Πιτσιλιά και Μαραθάσα.

Ποντάρουν στις δεξιότητες και την κατάρτιση

ΑΡΧΙΚΗ • INSIDER • ΚΥΠΡΟΣ • Ποντάρουν στις δεξιότητες και την κατάρτιση