3+1 λόγοι για να κάνεις MBA

Αναρωτήθηκες ποτέ αν αξίζει να κάνεις MBA; Αν ναι, σίγουρα ξέρεις ότι οι παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς είναι πολλοί.

Στις μέρες μας, ο καθένας από εμάς θέλει να εξασφαλίσει την καριέρα του και να αποκτήσει υψηλότερο μισθό. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους 3+1 πιο σημαντικούς λόγους για να κάνεις MBA και να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου.

  1. Απόκτησε μεγαλύτερες πιθανότητες για υψηλότερο μισθό

Ο μισθός τις πλείστες φορές εξαρτάται τόσο από την εμπειρία όσο και από την εκπαίδευση ενός υπαλλήλου. Για παράδειγμα, αν κάποιο στέλεχος έχει μεταπτυχιακό τίτλο τότε ο μισθός του είναι σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με κάποιον που δεν έχει μεταπτυχιακό τίτλο. Παρά το γεγονός ότι στις μέρες μας, συχνά υπάρχουν αντίξοες συνθήκες, η επένδυσή σου σε ένα καλό πρόγραμμα MBA, σίγουρα θα επιφέρει πολλά πλεονεκτήματα για μια ολόκληρη ζωή.

  1. Απόκτησε αναγνώριση και αξιοπιστία σε διεθνές επίπεδο

Πολλοί απόφοιτοι, ολοκληρώνοντας το MBA τους αυξάνουν την αξιοπιστία τους στον επιχειρηματικό κόσμο. Τους δίνεται η δυνατότητα να ανοίξουν τους ορίζοντες τους ακόμη και εξωτερικό «εκτοξεύοντας» την καριέρα τους. Ιδίως δε, εάν το πρόγραμμα MBA που επιλέγουν χαίρει διεθνούς αναγνώρισης η μετάβαση στο εξωτερικό για καριέρα, γίνεται ευκολότερη.

  1. Αποκτήστε ευκαιρίες για επιτυχημένη σταδιοδρομία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Πολλές είναι οι μεγάλες εταιρείες που «κυνηγούν» πτυχιούχους MBA λόγω των προσόντων που έχουν αποκτήσει. Γι’ αυτό και oι απόφοιτοι ενός προγράμματος MBA έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κατέχουν υψηλόβαθμη διοικητική θέση, για παράδειγμα ανώτερα στελέχη, διευθυντές και μέλη διοικητικών συμβουλίων.

  1. Αποκτήστε την ευκαιρία να γίνετε το αφεντικό του εαυτού σας

Σκέφτηκες ποτέ ότι θα ήθελες να κάνεις την δική σου επιχείρηση; Αν, ναι τότε το MBA θα σε βοηθήσεις να αποκτήσεις τις γνώσεις και τις επιχειρηματικές πρακτικές που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση. Γενικότερα, πολλοί φοιτητές επιλέγουν το MBA επειδή θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες και να μάθουν πώς να στήσουν και να διαχειριστούν τη δική τους επιχείρηση με επιτυχία.

Σε περίπτωση που ακόμη δεν έχεις δηλώσει συμμετοχή για τη διεκδίκηση υποτροφίας ύψους 50% για το εξ’ αποστάσεως MBA του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, προλαβαίνεις!

Παράλληλα στο kariera.com.cy μπορείς να βρεις όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων!