Θέσεις εργασίας σε λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες

Παρά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκαν οι επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, δεκάδες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ανοίγουν το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο. Στην πρώτη γραμμή της ζήτησης βρίσκονται τα επαγγέλματα στον τουριστικό τομέα και ειδικά στα ξενοδοχεία.


Βρες σήμερα τις κατηγορίες όλων των επαγγελματικών κλάδων στο kariera.com.cy και ανακάλυψε την ιδανική θέση εργασίας για εσένα, σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις. Από ΛογιστέςΕλεγκτές και επαγγελματίες του marketing, έως barista, επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου και πωλητές, βρίσκουν καθημερινά την ευκαιρία για τη νέα τους καριέρα!


Σύμφωνα με την έρευνα του «Φ» στο kariera.com.cy, φαίνεται πως πολλές επιχειρήσεις έχουν ανοίξει θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα, στον ξενοδοχειακό τομέα ζητούνται εργαζόμενοι για να καλύψουν τις θέσεις των επικεφαλής υποδοχής, της κουζίνας και της ομάδας ζαχαροπλαστικής, ναυαγοσωστών, καμαριέρων, αχθοφόρων, οικονόμων, υπευθύνων επισκεπτών, γυμναστών, αισθητικών και υπευθύνων πισίνας. Παράλληλα, άνοιξαν θέσεις εργασίας οι οποίες σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του κοινού στους χώρους εστίασης. Μεταξύ άλλων ζητείται προσωπικό σε ταχυφαγείο και σε εστιατόριο με ετήσιο μισθό €15 χιλ. Επίσης ζητούνται πωλητές και ταμίες στον τομέα του λιανικού εμπορίου με απολαβές €15 χιλ. τον χρόνο, καθώς και γραμματείς για να πληρώσουν θέσεις εργασίας σε χημείο. Έχουν ανοίξει θέσεις εργασίας λογιστών, μάρκετινγκ, επικοινωνίας, purchasing manager με απολαβές €20 χιλ. με €30 χιλ. τον χρόνο, τεχνικών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, καθώς και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Στο μεταξύ, στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει ζήτηση και για την πρόσληψη βιολόγων, ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων, χημικών, οδηγών, γραφιστων, αρχιτεκτόνων, ηλεκτρολόγων καθώς και γιατρών. Στη ζήτηση προσωπικού για την κάλυψη θέσεων περιλαμβάνονται και οικιακοί βοηθοί, νηπιαγωγοί, αποθηκάριοι και υπεύθυνοι καταστήματος και τηλεφωνικού κέντρου, καθηγητές για διαδικτυακή διδασκαλία, τοπογράφοι, διανομείς, νοσηλευτές και μαίες και σύμβουλοι.

Θέσεις και στο Δημόσιο
Από την άλλη, στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν προκηρυχθεί θέσεις που αφορούν: ανώτερου νομικού λειτουργού στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας με ετήσιο μισθό €57.696, φυσικοθεραπευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με ετήσιο μισθό €26.541 καθώς και λειτουργού Εξωσωματικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με απολαβές €26.541. Επίσης, άνοιξαν θέσεις πρώτου διορισμού ιατρικών λειτουργών με ειδίκευση στην ουρολογία, στη νευρολογία, στη δερματολογία και στην υπερβαρική οξυγονοθεραπεία. Οι ετήσιες απολαβές κυμαίνονται γύρω στις €57 χιλ. Ταυτόχρονα υπάρχουν και κενές θέσεις εργασίας για Κύπριους στο εξωτερικό. Πρόκειται για θέσεις εθνικών εμπειρογνώμων, καθώς και θέσεις σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.

Ελευθερία Παϊζάνου