Μισθολογική επιδότηση για εργασιακή αποκατάσταση αποφυλακισμένων

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ενημέρωσε τις επιχειρήσεις ότι έχει συνομολογήσει Μνημόνιο Συναντίληψης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως που έχει ως στόχο την εργασιακή αποκατάσταση αποφυλακισμένων, μέσα από την αξιοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου παροχής κινήτρων που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας (περαιτέρω πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής στο σύνδεσμο https://bit.ly/2PBJvxE) εφαρμόζεται σε νέες προσλήψεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, και το μέγιστο ύψος της μισθολογικής επιδότησης ανέρχεται στα €860 μηνιαίως για περίοδο 24 μηνών.

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των αποφυλακισθέντων και την αποτελεσματικότερη τοποθέτησή τους σε επιχειρήσεις ώστε να ταυτίζονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, η ΟΕΒ ανέλαβε να συλλέξει δεδομένα σε σχέση με τις προβλεπόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων σε προσωπικό. Τα στοιχεία σε ανάγκες προσωπικού που θα καταγραφούν θα διαβιβαστούν συγκεντρωτικά στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι μόνο για μικρό αριθμό επαγγελμάτων (βλέπε επισυναπτόμενο Παράρτημα) απαιτείται βάσει νόμου, Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Κατηγορίες επαγγελμάτων για τα οποία απαιτείται Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου

 

 1. Επαγγέλματα που έχουν σχέση με παιδιά (π.χ. σχολεία, νηπιαγωγεία, γυμναστήρια)

 

 1. Φύλακας

 

 1. Πωλητές οινοπνευματωδών ποτών (π.χ. κάβες, περίπτερα, εστιατόρια, ταβέρνες)

 

 1. Διευθυντές/Υπεύθυνοι Λειτουργίας Κέντρων Αναψυχής

 

 1. Αντιπρόσωποι παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων

 

 1. Οδηγοί ταξί/λεωφορείων/φορτηγών

 

 1. Εκπαιδευτές Οδηγών

 

 1. Τεχνικοί ελέγχου μηχανοκίνητων οχημάτων (ΜΟΤ)

 

 1. Επαγγελματική χρήση οχημάτων πολυτελείας

 

 1. Διατρητές

 

 1. Κτηματομεσιτικές εργασίες

 

 1. Πιστοποιούντες υπάλληλοι

 

 1. Ανιχνευτές μετάλλων

 

 1. Λειτουργία καζαντί σε δημόσιο χώρο