Ενδυναμώνει την επένδυσή  της στη νέα γενεά του Πανεπιστημίου Κύπρου 

Της Κάλιας Πατσιά,
Υπεύθυνη Επικοινωνίας Coca-Cola HBC Κύπρου

Οι επιπτώσεις της πανδημίας και η πρόσφατη διατάραξη της γεωπολιτικής ισορροπίας, μας φέρνουν ενώπιον πολλαπλών προκλήσεων και αλλαγών. Στην Coca-Cola HBC Κύπρου, παραμένουμε αισιόδοξοι, στοχεύοντας συνεχώς στην περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικοοικονομικού αποτυπώματός μας, στηρίζοντας τη νέα γενεά, για ένα καλύτερο αύριο.

Αποφασίσαμε να ανανεώσουμε αλλά και να ενισχύσουμε την επένδυση μας, στη μακροχρόνια συνεργασία που διατηρούμε από το 2008, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Κύπρου, το εκκολαπτήριο των μελλοντικών ηγετών της οικονομίας του νησιού, γιατί θέλουμε να αφήσουμε ένα δυνατό κληροδότημα στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και της οικονομίας. Προχωρήσαμε στην ανανέωση και ενδυνάμωση των Μνημονίων Συνεργασίας μας με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΜΒΑ) αλλά και επιπρόσθετα, με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης (ΔΕΔΔ), με στόχο την ουσιαστική συνεισφορά στην εκπαίδευση του τόπου μας και για την ανάδειξη άξιων στελεχών με προοπτικές για επιτυχία στην επαγγελματική τους καριέρα.
Πιστεύουμε ότι μέσω καλά εκπαιδευμένων, καταρτισμένων στελεχών με όραμα και ικανότητες, που θα μπορέσουν να ηγηθούν επάξια τις επιχειρήσεις μας, υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές, θα εντάξουν τη βιωσιμότητα στο DNA των οργανισμών μας, αλλά και την αριστεία στην προσφερόμενη ποιότητα, μόνο τότε θα επέλθει υγιής ανάκαμψη και θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου.

Για ένα πολυεθνικό οργανισμό σαν το δικό μας, τα πτυχία είναι το διαβατήριο για μια πρώτη ευκαιρία ένταξης στον εργασιακό χώρο. Αυτό που πραγματικά κάνει κάποιον επιτυχημένο είναι η προσωπικότητα, το ανοικτό μυαλό, η ευελιξία, η όρεξη για δια βίου μάθηση και η ικανότητα γρήγορης προσαρμογής σε οποιοδήποτε περιβάλλον απαιτούν οι συνθήκες όπου δραστηριοποιούμαστε.

H στήριξη μας προς τον κλάδο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, στοχεύει να προσφέρει τα εφόδια αλλά και ευκαιρίες δικτύωσης και μάθησης από δικά μας έμπειρα στελέχη, όπως επίσης και να διευκολύνει την εισδοχή ικανών τελειόφοιτων σε μεγάλους οργανισμούς όπως την Coca-Cola HBC.

Για την επόμενη τριετία, στους φοιτητές του ΜΒΑ θα προσφέρουμε:
· Μία πλήρους υποτροφία αξίας €10,250 στον καλύτερο τελειόφοιτο για φοίτηση στο Πρόγραμμα ΜΒΑ, κάθε χρόνο.
· Συνεχίζουμε να παρέχουμε το ετήσιο βραβείο €2,500 στην ομάδα τελειόφοιτων που εκπονεί την καλύτερη εφαρμοσμένη επιχειρηματική μελέτη.
· Κάθε χρόνο, μια μόνιμη θέση εργασίας στην εταιρεία σε Ελλάδα ή Κύπρο απόφοιτων του ΜΒΑ μέσω του προγράμματος της εταιρείας “CCHBC Graduate Trainee” .
· Συμμετοχή φοιτητών του ΜΒΑ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Market Execution in Coca-Cola Hellenic” με πρακτική εξάσκηση μέσω της συμμετοχής τους στο “Market Impact Team (MIT)” της εταιρείας μας.
· Άλλες δραστηριότητες με σκοπό το mentorship των φοιτητών σε επιχειρησιακούς τομείς που εξειδικεύεται η εταιρεία.

Κάθε χρόνο, θα προσφέρουμε στους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης τα ακόλουθα:
· Χορηγίες για βραβεύσεις 3 αρίστων φοιτητών. ύψους μέχρι €1,000 έκαστη, οι οποίες θα απονέμονται με απόφαση του Συμβουλίου του Τμήματος σε τελειόφοιτους οι οποίοι διακρίθηκαν για την ακαδημαϊκή τους επίδοση στο καθένα από τα τρία πτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Τμήμα ΔΕΔΔ: (α) Διοίκηση, (β) Επιχειρησιακή Διοίκηση / Διοικητική Επιστήμη, και (γ) Μάρκετινγκ.
· Διοργάνωση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος “Empowered” αποκλειστικά για τους φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στόχος η ενημέρωση νέων επιστημόνων για θέματα επιχειρηματικού, οικονομικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος αλλά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων για προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους στην αγορά εργασίας.
· Προσφορά αριθμού θέσεων για πρακτική άσκηση φοιτητών στα πλαίσια του προγράμματος τοποθετήσεων φοιτητών σε οργανισμούς το οποίο προσφέρει το Τμήμα ΔΕΔΔ.

Στην Coca-Cola HBC Κύπρου, ενισχύουμε ιδέες και θεσμούς που στηρίζουν την Κύπρο και συμβάλλουν στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της. Με την στήριξη του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Χώρας, ευελπιστούμε να στηρίξουμε τη νέα γενεά στελεχών, τους αυριανούς ηγέτες της κυπριακής επιχειρηματικότητας και μελλοντικών συναδέλφων μας, αλλά και να ενδυναμώσουμε την κυπριακή οικονομία και τις επιχειρήσεις