6+1 τρόποι για να κάνεις την εργασία από το σπίτι πιο ευχάριστη

Η προσωπική υγιεινή αποτελεί το βασικότερο μέτρο πρόληψης για την μείωση της διασποράς ενός ιού. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα στην υγεία και οι εξελίξεις στην παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού αναγκάζουν τις κυβερνήσεις να προβούν σε αυστηρότερα μέτρα, όπως την υποχρεωτική δουλειά από το σπίτι.Αν μόλις ενημερωθήκατε ότι θα δουλεύετε από το σπίτι για κάποιο διάστημα, βρείτε εδώ μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε:

Καθορίστε τον χώρο εργασίας σας από την αρχή
Αν ζείτε με την οικογένειά σας ή με συγκατοίκους, είναι καλό να ορίσετε από την αρχή τον χώρο που θα δουλεύετε, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους σε μία άτυπη «εξορία», τουλάχιστον για τις 8 ώρες εργασίας σας.

Ντυθείτε σαν να πηγαίνετε μία χαλαρή βόλτα
Η δουλειά από το σπίτι δεν απαιτεί επίσημο ντύσιμο, ωστόσο είναι σημαντικό για την παραγωγικότητά σας να αποφύγετε το all-day pajama look και να προτιμήσετε χαλαρά ρούχα και φόρμες.

Ακούστε podcasts.
Χωρίς συναδέλφους τριγύρω και με απόλυτη ησυχία, είναι πολύ εύκολο να νυστάξετε και να αποσυντονιστείτε. Για να το αποφύγετε ακούστε podcasts ή μουσική – χωρίς ακουστικά.

Σταματήστε για lunch break
Κάνετε ένα break για φαγητό, για να πάρετε δυνάμεις και μετά συνεχίστε την εργασία σας.

Αποσυνδεθείτε από το Instagram
Όσο είστε σπίτι δεν υπάρχει κανείς να επιβλέπει πόση ώρα είστε στο κινητό σας, ωστόσο προτιμήστε να κάνετε ό,τι θα κάνατε αν ήσασταν στο γραφείο και αφήστε το κινητό στην άκρη όση ώρα δουλεύετε.

Βάλτε τα όριά σας
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως το «δουλεύω από το σπίτι» σημαίνει «δεν δουλεύω καθόλου» και είναι πιθανό να σας τηλεφωνούν συνεχώς για να σας πουν απλά τα νέα τους. Ένα ευγενικό μήνυμα «θα δουλεύω μέχρι τις 5, τα λέμε μετά», είναι ιδανικό για να οριοθετηθείτε.

Αποφύγετε τις άσκοπες βόλτες στο ψυγείο
Η υπερφαγία είναι συχνό φαινόμενο σε όσους συνηθίζουν να δουλεύουν από το σπίτι. Σίγουρα είναι σημαντικό να τρώτε συχνά και μικρά γεύματα, αλλά μην το παρακάνετε.

Πηγή: like.com.cy