4 συμβουλές διαχείρισης χρόνου για άτομα που αναζητούν εργασία

#1 οργανώσου και φτιάξε πρόγραμμα.

Η δημιουργία πλάνου στην διαδικασία αναζήτησης εργασίας μπορεί να σου γλυτώσει πολύ χρόνο. Ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείς να έχεις μεγαλύτερο έλεγχο των ενεργειών που έχεις ήδη ολοκληρώσει. Αυτές οι εργασίες μπορεί να είναι τόσο απλές όσο η παρακολούθηση των αιτήσεων που έχεις ήδη κάνει, η αποστολή ενός συγκεκριμένου αριθμού αιτήσεων τη μέρα ή ακόμη και η επικοινωνία με εταιρείες που σε ενδιαφέρει να εργαστείς. Καταγράφοντας τι έχεις κάνει μέσα στη μέρα μπορεί να σου δημιουργήσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και να σε παρακινήσει να ολοκληρώσεις ό,τι απομένει στη λίστα.

#2 αφιέρωσε 10 λεπτά.

Αφιέρωσε μόνο 10 λεπτά σε μια εργασία που έχεις αφήσει στην άκρη. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αποτρέψεις την αναβλητικότητα. Αφού τελειώσουν τα 10 λεπτά, επανεκτίμησε τον ελεύθερο χρόνο σου και αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις για τα επόμενα 10 λεπτά.

Τις περισσότερες φορές, ίσως να απορροφηθείς τόσο, που δεν θα θέλεις να χάσεις τη δυναμική. Η χρήση αυτής της πρακτικής για να ξεγελάσεις το μυαλό σου να πιστέψει ότι θα σταματήσεις μετά από 10 λεπτά θα σου επιτρέψει να ξεπεράσεις πολλά εμπόδια στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας.

#3 επικεντρώσου σε σχετικές θέσεις εργασίας.

Κάνε αίτηση μόνο σε σχετικές θέσεις εργασίας. Η ποσότητα δεν ισοδυναμεί συχνά με αποτελεσματικότητα όταν πρόκειται για αιτήσεις εργασίας. Ίσως σπαταλήσεις το χρόνο σου αν στέλνεις μαζικά το βιογραφικό σου για ρόλους για τους οποίους δεν έχεις τα κατάλληλα προσόντα ή σε εργοδότες για τους οποίους δεν θέλεις πραγματικά να εργαστείς.

Άρχισε να χρησιμοποιείς τις επιλογές σύνθετης αναζήτησης για να φιλτράρεις τις λίστες εργασίας. Επίσης, κάνε μία έρευνα για τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας με εταιρείες πρόσληψης προσωπικού. Επιπλέον, θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να ερευνήσεις πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, τις απαιτήσεις της εργασίας, καθώς και την κουλτούρα της και να εξατομικεύσεις την αίτηση εργασίας σου. Ένα βιογραφικό σημείωμα προσαρμοσμένο στην εκάστοτε θέση δείχνει στον πιθανό εργοδότη σου πως έχεις καταβάλει προσπάθεια στην αναζήτηση εργασίας σου, γεγονός που πιθανόν να αυξήσει τις πιθανότητές σου να εξασφαλίσεις μια συνέντευξη.

#4 όρισε στόχους.

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις διάφορους παράγοντες που δεν είναι στο χέρι σου να ελέγξεις. Είναι σημαντικό να εστιάσεις σε αυτά που μπορείς πραγματικά να επηρεάσεις, όπως ο καθορισμός ρεαλιστικών στόχων. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η προσαρμογή του βιογραφικού σου για τρεις αιτήσεις εργασίας την ημέρα ή να εξασφαλίσεις τουλάχιστον 3 συνεντεύξεις σε ένα μήνα.

Εάν είσαι έτοιμος για μια πρόκληση ή πρέπει να βρεις μια δουλειά γρήγορα, μπορείς πάντα να αναπροσαρμόσεις τους στόχους σου ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Πηγή: randstad.gr