Οι λόγοι που είναι καλύτερο να ψάχνεις για δουλειά μέσα στο καλοκαίρι!

1. Λιγότερος ανταγωνισμός

Το καλοκαίρι πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι δεν αναζητούν δουλειά γιατί πιστεύουν ότι είναι “νεκρή” περίοδος και δεν κινείται τίποτα. Κι εσύ θα έχεις πέσει στο ίδιο λάθος.Όμως, τότε είναι που πολλές εταιρίες αναζητούν προσωπικό για να το περάσουν από συνέντευξη και τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμες για να μπορέσουν να γίνουν πλήρως ανταγωνιστικές τον χειμώνα που έρχεται. Οπότε, καλό είναι να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για οποιαδήποτε ευκαιρία και να κοιτάς συχνά τις διάφορες αγγελίες.

2. Περισσότερος χρόνος στη συνέντευξη

Ξέρω ότι η συνέντευξη μπορεί να σε αγχώνει. Όμως, άκου ένα μεγάλο θετικό που έχει η αναζήτηση εργασίας μέσα στο καλοκαίρι. Τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την εύρεση προσωπικού έχουν περισσότερο χρόνο και, επομένως, μπορούν να καταλάβουν καλύτερα το άτομο που έχουν μπροστά τους. Αυτό είναι καλό για σένα, γιατί αν μία συνέντευξη έχει διάρκεια 5 με 10 λεπτά και εσύ είσαι μέσα στο άγχος δεν προλαβαίνεις να το ξεπεράσεις και να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό. Αν έχεις, όμως, περισσότερο χρόνο, θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς και να δώσεις το 100% σου!

3. Πολλές ευκαιρίες part- time εργασίας

Αν είσαι φοιτητής και θέλεις να βγάλεις το χαρτζιλίκι σου, ή αν ζητάς μία δουλειά μερικής απασχόλησης, τότε το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να το βρεις. Πολλές εταιρίες, μαγαζιά, καφέ και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς, μπορεί να χρειάζονται μερικής απασχόλησης άτομα για να τα βγάλουν πέρα με τις απαιτήσεις της δουλειάς τους μήνες του καλοκαιριού. Οπότε, και το χαρτζιλίκι σου θα βγάλεις και θα μαζέψεις προϋπηρεσία. Άσε που μπορεί, αν είσαι καλός, να σου αυξήσουν τις ώρες από τον Σεπτέμβριο!

4. Εποχική εργασία

Το καλοκαίρι είναι και η περίοδος που πολλοί αναζητούν εποχικούς υπαλλήλους. Είτε για την περίοδο των εκπτώσεων, είτε για τον Σεπτέμβριο που ανοίγουν τα σχολεία και πρέπει οι μαθητές να εφοδιαστούν με ότι χρειάζονται. Επομένως, οι θέσεις είναι αρκετές και μπορείς πιο εύκολα να βρεις δουλειά. Όμως, ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος για τη συνέχεια. Κι εννοώ, για το αν θέλεις να συνεχίσεις να δουλεύεις στην ίδια δουλειά, τότε θα πρέπει να δείξεις ότι αξίζεις πραγματικά!

Πηγή: neolaia.gr