Το μέλλον μπορεί να είναι το coding, αλλά τι skills πρέπει να ενσωματώνει;

Το μέλλον μπορεί να είναι το coding, αλλά τι skills πρέπει να ενσωματώνει;
0

Ο CEO του LinkedIn, Jeff Weiner δήλωσε ποια είναι κατά τη γνώμη του τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο εργαζόμενος του αύριο, εκείνος που ακολουθεί την ανοδική τάση του κλάδου του Coding.
Ότι το Coding, το να ασχολείται κάποιος επαγγελματικά με τον Προγραμματισμό και τις νέες τεχνολογίες, είναι η δουλειά με την μεγαλύτερη άνοδο τελευταία, ίσως το ξέρετε. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι όσο αναπτύσσεται η ζήτηση για ανθρώπους που είναι εξειδικευμένοι σε αυτό, τόσο διαφαίνεται η ανάγκη για διαφορετικά skills, για προσόντα δηλαδή που δεν έχουν να κάνουν καθόλου με το Coding.

Ποια είναι αυτά τα προσόντα; Γι αυτό το καυτό θέμα, μίλησε ο CEO του LinkedIn, Jeff Weiner, χαρτογραφώντας λίγο όσα έχει δει μέσα σε αυτό το business oriented κοινωνικό δίκτυο.

Στις πρώτες θέσεις λοιπόν έβαλε τα επικοινωνιακά χαρίσματα, το να ξέρει κάποιος όχι μόνο να γράφει κώδικα, αλλά και να γράφει γενικά άρτια, να εκφράζεται σωστά προφορικά και γραπτά. Επίσης να έχει team-building ικανότητες και ηγετικό ταλέντο. “Τι σχέση έχει αυτό με το Coding;” θα αναρωτηθεί κάποιος… Κι όμως αυτό δείχνουν τα στατιστικά όσον αφορά στο τι ψάχνουν οι εργοδότες, ακόμα και όταν το αντικείμενο είναι όπως λέμε, καθαρά «τεχνικό», όπως π.χ. η Πληροφορική.

Μπορεί να ακούγεται λίγο άδικο αυτό: εγώ ας πούμε, ως άνθρωπος που ασχολείται με τη γλώσσα (συντάκτης γαρ) δεν ξέρω από Coding. Γιατί να πρέπει ο προγραμματιστής να έχει επικοινωνιακά skills και να είναι καλός στον λόγο;!

Η απάντηση ίσως είναι ότι η επικοινωνία είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των επαγγελμάτων, και οι εργοδότες έχουν δει ότι όσο τεχνικά καταρτισμένος κι αν είναι ένας εργαζόμενος, η «γλώσσα» είναι αυτή που θα τον βοηθήσει να συνεργαστεί σωστά. Ίσως παρατηρήθηκε ότι οι προγραμματιστές υστερούν κάπως σε αυτό το κομμάτι και ότι η έμφαση στην επικοινωνία θα τους κάνει ακόμα πιο περιζήτητους.

Ο Weiner είπε στη δήλωσή του:

“Όσο ισχυρή κι αν γίνει η Τεχνητή Νοημοσύνη, είμαστε ακόμα πολύ μακριά από τη δυνατότητα των υπολογιστών να αναπαράγουν και να αντικαθιστούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και την ανθρώπινη επαφή. Έτσι υπάρχει ένα θαυμάσιο κίνητρο για τους ανθρώπους να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες επειδή τέτοιες θέσεις εργασίας θα είναι πιο σταθερές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”.

Μα όσο κι αν φαίνεται λογικό όλο αυτό, δεν παύω να σκέφτομαι: Τι πλάκα! Οι μόνοι που ξέρουν πραγματικά από κώδικες, γίνεται να μην έχουν αποκωδικοποιήσει όσο θα θέλαμε τη γλώσσα;!

Του Δημήτρη Φαλλιέρου, www.kariera.gr