Freelancing: Οι καλύτερες πλατφόρμες για αποκτήσεις ένα καλό πρώτο εισόδημα

Freelancing
0

Σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον στο οποίο το να βρεις δουλειά στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο, ο καλύτερος τρόπος για να βγάλεις χρήματα, ώστε να βγάζεις τουλάχιστον τα καθημερινά σου έξοδα είναι το freelancing.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ανακαλύψει τα οφέλη που έχει ένας freelancer, μιας και σου δίνει την ελευθερία που χρειάζεσαι και δεν έχεις, σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά που δεν είναι online, όπως για παράδειγμα ότι σε πολλές περιπτώσεις έχεις ευέλικτο ωράριο και φυσικά βρίσκεσαι στο σπίτι σου, γλιτώνοντας τις μετακινήσεις. Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και με μοναδικό κριτήριο ανταγωνισμού την θέληση για μάθηση και εξέλιξη μπορείς να αποκομίσεις ένα σημαντικό μερίδιο από την πίτα μετα κέρδη του παγκόσμιου freelancing.

Όσο για το τι μπορείς να κάνεις, πραγματικά μπορείς να ασχοληθείς με διάφορους τομείς, από την γραμματειακή υποστήριξη μέχρι και με κάτι πιο εξειδικευμένο, όπως την κατασκευή ιστοσελίδων. Ποια είναι όμως τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα Freelance Websites;

Τα 7 καλύτερα sites για να βρεις δουλειά σαν Freelancer

Elance
Tο Elance.com ξεκίνησε το 1999 και τώρα πλέον συνεργάζεται με το Upwork. Η προμήθεια που κρατάει το site από τις δουλειές που κάνει ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας είναι το 8,75%. Πράγμα το οποίο όμως μπορεί να αλλάξει τώρα που ενσωματώθηκε στο Upwork, καθώς εκεί η προμήθεια είναι διαφορετική.

Όπως καταλαβαίνεις είναι μια εξίσου αξιόπιστη σελίδα, στην οποία μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ σου και να δηλώσεις τις ικανότητες σου, ώστε να μπορούν οι εργοδότες να σου κάνουν επαγγελματικές προσφορές.

Upwork
Το Upwork.com, πρώην oDesk, έχει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες, καθώς είναι από τα πιο αξιόπιστα site, στο οποίο μπορείς να βρίσκεις καθημερινά αμέτρητες αγγελίες για online εργασία επάνω σε όποιο αντικείμενο και αν σε ενδιαφέρει.

Μπορείς να δουλέψεις και να πληρώνεσαι με βάση τις ώρες που έχεις γράψει στον timer της σελίδας, ή ακόμη και να ασχοληθείς με projects που έχουν fixed τιμή. Όσο άπειρος και να είσαι με τον συγκεκριμένο τρόπο εργασίας, σίγουρα με λίγο ψάξιμο παραπάνω κάτι μπορείς να βρεις. Και να θυμάσαι πως μόνο η αρχή είναι δύσκολη, καθώς μετά θα σου στέλνουν προσκλήσεις για συνεντεύξεις και οι εργοδότες.

Δες παρακάτω πόσο σημαντικό είναι να διαθέτεις digital skills στην Ελλάδα του 2018

Guru
Και στο Guru.com δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, καθώς οι εργοδότες έχουν την δυνατότητα να βλέπουν στο προφίλ σου την εργασιακή σου εμπειρία, μετά από κάθε project που τελειώνεις.

Ενώ επίσης, καθημερινά η πλατφόρμα σου προτείνει νέες θέσεις εργασία, με βάση τις ικανότητες σου, ώστε να ενημερώνεσαι για κάθε καινούρια αγγελία που βγαίνει και θα μπορούσες να κάνεις αίτηση για να δείξεις το ενδιαφέρον σου.

Freelancer
Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες ιστοσελίδες, εκτός από τις διάφορες θέσεις εργασίας που υπάρχουν, το Freelancer.gr σου δίνει την δυνατότητα να παίρνεις μέρος σε διαγωνισμούς για να αποδείξεις τις ικανότητές σου, απέναντι στους άλλους freelancers.

Αν λοιπόν πιστεύεις πως είσαι αρκετά έμπειρος στο αντικείμενο σου και θέλεις να βρεις μια πιο ποιοτική και αποδοτική θέση εργασίας, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσεις περισσότερους πελάτες.

iFreelance
Στην πλατφόρμα του iFreelance.com μπορείς να βρεις μερικές από τις πιο κοινές θέσεις freelancing, όπως το να κάνεις μεταφράσεις, να γράφεις άρθρα, να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό κ.λπ., αλλά ακόμη και με την διαφήμιση και το μάρκετινγκ.

Σε αντίθεση με άλλες σελίδες, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το iFreelance δεν κρατάει προμήθεια και ο εργαζόμενος κερδίζει το 100% των χρημάτων που έχει συμφωνήσει για την κάθε δουλειά!

99designs
Το 99designs.com όπως μπορείς να καταλάβεις και από την ονομασία του, αφορά όλων των ειδών τους designers, από εκείνους που ασχολούνται καθαρά με την γραφική απεικόνιση μέχρι και με εκείνους που εξειδικεύονται στον τομέα της αρχιτεκτονικής.

Οι εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο site ξεκινάνε κάποιον διαγωνισμό για την δουλειά που προσφέρουν και αφού διαγωνιστούν οι ενδιαφερόμενοι, επιλέγουν εκείνων με τα περισσότερα προσόντα που θα πάρει την δουλειά.

Πώς θα βελτιώσω τα design skills μου και θα πολλαπλασιάσω τις παραγωγικές μου ιδέες

Toptal
Toptal site programmatistesΣτο Toptal.com μπορούν να απευθυνθούν οι προγραμματιστές, όποια γλώσσα προγραμματισμού και αν γνωρίζουν. Σίγουρα όμως δεν είναι για αρχάριους, μιας και τους δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστούν με κορυφαίες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες αναζητούν τους πιο έμπειρους του είδους.

 

www.maxmag.gr