Συμβουλές για τη μείωση του εργασιακού άγχους

Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση που έχετε εργασιακό άγχος; Ακολουθούν κάποιες απλές εργασίες που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις της εργασίας σας και να περιορίσετε τις στρές που νιώθετε:

• καταγράψτε ό,τι σας προκαλεί άγχος και την αντίδρασή σας σε αυτές τις καταστάσεις· εντοπίστε επαναλαμβανόμενα μοτίβα

• αντιδρούν στους στρεσογόνους παράγοντες με υγιείς τρόπους, όπως με ασκούν ή κάποιο χόμπι

• θέστε στόχους, κάντε λίστα με τις προτεραιότητές σας και μάθετε ποτέ να μην λέτε «όχι» σε επιπλέον επιπλέον

• μιλήστε στους προϊστάμενους σας για πτυχές της δουλειάς που σας δίνουν και πώς μπορείτε να γίνετε πιο αποτελεσματικοί

• κάντε τον χώρο εργασίας σας πιο ευχάριστο, όπως με μία νέα καρέκλα, με αιθέρια έλαια κ.λπ.

• κάντε διαλείμματα για ένα σύντομο περίπατο ή για μια σύντομη συζήτηση με έναν συνάδελφο, για θέματα που δεν τη δουλειά

• Θέστε όρια: απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για email στο κινητό σας και μην απαντάτε στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια του δείπνου

• αφιερώστε χρόνο στη χαλάρωση σας – μπορείτε ακόμα και να λείψετε κάποιο τριήμερο, ώστε να επανέλθετε ανανεωμένοι

• αναζητήστε στήριξη από την οικογένεια, τους φίλους κι έμπιστους συναδέλφους σας

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο αλλαγής καριέρας

Η παραίτηση από μια δουλειά δεν είναι πάντα εφικτή, ωστόσο είναι σημαντικό να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Εάν δοκιμάσετε τις τεχνικές για τη μείωση του άγχους κι ακόμα δεν αισθάνεστε το ίδιο, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε την αλλαγή της δουλειάς ή του επαγγέλματος.

Η αλλαγή της καριέρας είναι μια σοβαρή απόφαση και μπορεί να επιφέρει διαφορετικούς στρεσογόνους παράγοντες. Θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως είστε έτοιμοι οικονομικά και ψυχολογικά για μία τέτοια αλλαγή. Σε περίπτωση που το κάνετε, δεν θα σημαίνει πως «σηκώσατε χέρια ψηλά» και ίσως σας κρατήσετε σε μια ζωή με λιγότερο άγχος.

Αν νιώθετε ότι «πνίγεστε», αναζητήστε βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε μόνοι σας το άγχος που συνδέεται με την εργασία σας. Ο εντοπισμός των παραγόντων που σας στρεσάρουν και η διαχείριση του άγχους με τρόπο παραγωγικό, θα συμβάλουν στην υγεία νου και του σώματος.

Ωστόσο, κάποιες φορές ίσως να μην μπορείτε να το διαχειριστείτε μόνοι σας. Σε αυτή την περίπτωση, μιλήστε σε κάποιον επαγγελματία υγείας που εμπιστεύεστε, όπως τον οικογενειακό σας γιατρό ή κάποιον ψυχολόγο. Θα σας προσφέρετε την υποστήριξη που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε τον άγχος σας.

Η αφοσίωση στην εργασία σας μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας και να δημιουργήσετε νέες νέες στην καριέρα σας. Όμως, εάν ο χρόνος που δαπανάτε ανησυχώντας για τη δουλειά σας επηρεάζει την ευεξία σας, ίσως είναι καιρός να κάνετε μια παύση και να σκεφτείτε πώς να μειώσετε την πίεση που νιώθετε, έτσι ώστε να αποδώσετε τα μέγιστα στην εργασία όσο και στην προσωπική. η ζωή σας.

ΠΗΓΗ:Penn Medicine