Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το παλαιότερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, που ιδρύθηκε ως Cyprus College το 1961 και έλαβε το πανεπιστημιακό καθεστώς το 2007 από το Υπουργικό Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας.
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει φτιάξει μια φήμη για ποιοτική εκπαίδευση με έντονη εστίαση στην απασχολησιμότητα των φοιτητών του και αναγνώριση για την επένδυσή του στην καινοτομία υψηλής τεχνολογίας και τη συνεργασία με τη βιομηχανία και την κοινωνία. Κατά την τελευταία δεκαετία, το πανεπιστήμιο προώθησε μια κουλτούρα εκσυγχρονισμού που οδήγησε σε επίπεδα ανάπτυξης που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο και καθορίζοντας έναν σαφή διεθνή προσανατολισμό για το πανεπιστήμιο και τη χώρα.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εισήγαγε τεχνολογία αιχμής και ενίσχυσε τον τομέα υγείας της χώρας μέσω της καθιέρωσης της πιο προηγμένης τεχνολογίας Ιατρική Σχολή στην περιοχή. Με την έναρξη του Οδοντιατρικό πρόγραμμα, το πρώτο στη χώρα, το πανεπιστήμιο προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες σπουδές στην Ιατρική και τις Επιστήμες Υγείας και προσελκύει ακαδημαϊκούς και φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Η ίδρυση του Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στο πανεπιστήμιο το 2015, το μοναδικό στην Κύπρο και ένα από τα 110 παγκοσμίως, έχει ενισχύσει περαιτέρω την εστίαση του πανεπιστημίου στην καινοτόμο έρευνα υποστηρίζοντας νεοσύστατες επιχειρήσεις και φέρνοντας κοντά ακαδημαϊκό και βιομηχανικό κλάδο για τη δημιουργία νέων ιδεών μέσω κατάρτισης, εκπαίδευσης και μεταφοράς γνώσης.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι βασικές μας αξίες είναι η πρόοδος της μάθησης, της διδασκαλίας και της έρευνας. Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας επενδύοντας σε νέα εγχειρήματα και ινστιτούτα, ανταμείβοντας τη φιλοδοξία και την ώθηση στο προσωπικό και τη σχολή μας και αναπτύσσοντας συνεχώς τις εγκαταστάσεις και τους πόρους μας. Η νέα πανεπιστημιούπολη αποτελείται από σύγχρονες εγκαταστάσεις, άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, αμφιθεατρικές αίθουσες διαλέξεων, φοιτητικά διαμερίσματα και χώρους ψυχαγωγίας.

Το πανεπιστήμιο έχει αξιολογηθεί από Κορυφαία Πανεπιστήμια QS (αστέρια QS) με την υψηλότερη διάκριση των 5 Αστέρων στη Διδασκαλία, τις Εγκαταστάσεις, την Περιεκτικότητα, την Κοινωνική Ευθύνη και τη Διεθνοποίηση. Διακρίνεται επίσης για τη διάκριση 4 αστέρων στην απασχολησιμότητα, αποτέλεσμα της στενής σύνδεσης των ακαδημαϊκών προγραμμάτων της με την αγορά εργασίας.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα βρείτε ένα καθιερωμένο, αναγνωρισμένο και δυναμικό πανεπιστήμιο που έχει έντονη εστίαση στην απασχολησιμότητα. Είμαστε υπερήφανοι για το ποσοστό μεταπτυχιακής απασχόλησης 78% με τους αποφοίτους να βρίσκουν δουλειά που σχετίζεται με τον τομέα σπουδών τους εντός έξι μηνών από την αποφοίτησή τους. Θα απολαύσετε ένα πανεπιστήμιο επίσης αναγνωρισμένο για την επένδυσή του στην καινοτομία υψηλής τεχνολογίας και τη συνεργασία με τη βιομηχανία και την κοινωνία, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε πραγματική εμπειρία καθώς μαθαίνετε.
Μπορείτε να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών που οδηγούν Πτυχία Bachelor, Master και Ph.DΤο Ως φοιτητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα διδαχθείτε από ειδική σχολή, θα σπουδάσετε σε μια πολύ σύγχρονη πανεπιστημιούπολη με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και θα απολαύσετε μια ζωή στην πανεπιστημιούπολη επικεντρωμένη στην πνευματική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των μαθητών.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει ένα ενθαρρυντικό και προκλητικό περιβάλλον για φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό, καθώς και αποφοίτους. Ως εξωτερικός οργανισμός, το European University Cyprus συνεργάζεται ενεργά με τοπικούς, περιφερειακούς και παγκόσμιους ενδιαφερόμενους φορείς για την προώθηση ευκαιριών για μακροπρόθεσμες στρατηγικές συνεργασίες και ανάπτυξη.

Διαχείρισης Ποιότητας
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου βραβεύτηκε με 5 Αστέρια στο EFQM Excellence Model εξασφαλίζοντας πάνω από 500 πόντους σε τομείς ηγεσίας, στρατηγικού σχεδιασμού, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, εσωτερικών ακαδημαϊκών και διοικητικών διαδικασιών, συνεργασιών και επιχειρηματικών αποτελεσμάτων. Το πανεπιστήμιο καλλιεργεί ταλέντο και ηγεσία στους ανθρώπους του μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης, της καθοδήγησης και της καθοδήγησης, για να καθοδηγήσει το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Ακαδημαϊκή και ερευνητική αριστεία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χάρισε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ένα από τα πιο διάσημα διεθνή βραβεία, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην ερευνητική αριστεία. Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε το «HR Excellence in Research Logo»Μετά από ενδελεχή ανάλυση των πολιτικών ανθρώπινου δυναμικού του πανεπιστημίου που παρέχουν και υποστηρίζουν ένα διεγερτικό και ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον για τους ερευνητές. Αυτό το βραβείο τοποθετεί το πανεπιστήμιο μεταξύ των κορυφαίων 392 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στον κόσμο.
Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε δύο νικητές του Νόμπελ Χημείας μεταξύ του ακαδημαϊκού προσωπικού μας στην Ιατρική Σχολή και πολλούς άλλους ακαδημαϊκούς που αναγνωρίζονται για τη συμβολή τους στους τομείς της εμπειρίας τους.